Καρφάς Χίος In the Blue

Παραλία Καρφάς

Η παραλία του Καρφά είναι η κεντρική παραλία του ομώνυμου οικισμού της Χίου, που βρίσκεται 7 χμ νότια από το κέντρο της Χίου. Η περιοχή πιθανότατα οφείλει το όνομά της στην Ομηρική λέξη «καρφαλέος», που σημαίνει ξηρός, στεγνός. Βέβαια, στην πραγματικότητα ο Καρφάς σφύζει από ζωή, αφού πρόκειται για μία από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού.

Δείτε το μπλε του Αιγαίο από την παραλία του Καρφά

Ο Καρφάς έχει μεγάλη ακτή, με χρυσαφένια, λεπτή άμμο. Τα νερά είναι πολύ ζεστά και ρηχά και η αμμουδιά κατάλληλη για παιχνίδια και ηλιοθεραπεία. Πρόκειται για μία από τις οργανωμένες παραλίες του νησιού, με ναυαγοσώστη, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ (τζετ σκι, κουλούρες, μπανάνες) ή να απολαύσετε την αμμουδιά κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Η περιοχή του Καρφά είναι πολύ οργανωμένη και γι’ αυτό προτιμάται το καλοκαίρι από πολλούς τουρίστες. Εδώ θα βρείτε τα πολυτελή διαμερίσματα KARFAS SEA, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, μίνι μάρκετ αλλά και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Αν και ο Καρφάς είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Χίου, το περιβάλλον είναι καθαρό.